איך שגלגל מסתובב

כך תבחרו את הרכב המתאים לכם

לקנות רכב זו החלטה לא פשוטה ומספר של גורמים ומשתנים עשויים להשפיע על הבחירה. לכן החלטנו לעשות סדר בתהליך ולפרוש הכול על השולחן.

למי מיועד הרכב החדש: משפחה קטנה או גדולה? זוג עם תינוק, צעירים או צעירים ברוחם? האם יש לנו מקום חניה? מה תהיה תדירות השימוש ? כמה נהגים?

תקציב: הגדרת התקציב מתעלת את החיפוש ולוקחים בחשבון את מחיר הקניה , ירידת ערך הרכב מהשנייה הראשונה שעבר לבעלותכם וטיפולים תקופתיים.

צריכת דלק: עלות הדלק מהווה נתח משמעותי מאחזקת הרכב. פועל יוצא מכך הוא ההחלטה לבחור במכונית חסכונית ואם אפשר היברידית. אם השימוש העיקרי הוא לנסיעות ממושכות, כדאי לשקול חלופות לדלק כגון גז, סולר או בנזין.

ביטוח: חשוב לעשות סקר שוק קצר למגוון הצעות מחיר לביטוחי חובה, צד ג‘ ומקיף. ככל שייכללו באחריות יותר מרכיבים, כך הרכב משתלם יותר בטווח הרחוק.

ביצועי הרכב: המנוע גדול יותר, יכולת גבוהה יותר וכך גם צריכת הדלק גם. הספק המנוע קובע את מידת הכוח ויכולת הסחיבה של המכונית ומומנט המנוע, המבטא את זמינות הכוח של המכונית.

תיבת הילוכים: הידנית זולה לקניה ושימוש אבל לא נוחה בתנועה כבדה. האוטומטית נוחה לשימוש, צורכת יותר דלק ויקרה באחזקה ואילו הרובוטית מציעה את הטוב בשני העולמות אבל עם מצמד אחד.

הגה מדויק: הגה עם משקל טוב, "שטח מת" קטן ותחושה מתי הוא מתחיל לסובב את הגלגלים חשוב לבטיחות.

בלמים: הכרחי לבדוק כושר בלימה איכותי, מיידי וחד.

איכות נסיעה: שקט מנוע, צמיגים ורוח משפיעים על נעימות הנסיעה ורמת העייפות.

פנים רכב: הנדסת אנוש, איכות חומרים והרכבה, מושבים, ראות לתוך הרכב והחוצה, משפיעים מאד על היעילות.

תא מטען: נבדוק נפח יעיל, קלות הטענה, השטחת מושבים, קניות ונסיעה עם ציוד.

בטיחות הרכב: ככל שהדגם חדש יותר, רמת הבטיחות גבוהה יותר במניעת תאונה ובצמצום הפגיעה. נבדוק שהרכב כולל לפחות מערכות בלימה מתקדמות, מערכות לתגבור בלימת חירום, מערכות בקרה יציבות ואחיזה, הגה כוח בתגבור חשמלי, מערכות מתלים מתקדמות, מערכת תאורה, מערכות התראה וחיישנים או מצלמה לנסיעה לאחור.

דירוג ”כוכבי הריסוק“ של הרכב: ציון גבוה יותר משמעו - הרכב עמיד יותר.

נסיעת מבחן: מומלץ בחום ל"הרגיש" את הרכב, זה יעניק לנו את האישור הסופי

לסיכום, שיקולים רבים מניעים אותנו בבחירת רכב, לפעמים אפילו יותר מבחירת בעל או אישה