סעו לשלום: הטיפים שלנו לנסיעות עם ילדים ברכב

ילדים זה שמחה ואנו רוצים להגן על המטען האנושי היקר לנו. ריכזנו מדריך קצר שיעזור לנו לעשות זאת וכמובן כללנו הפעלות לילדים.

האוטו שלנו נוסע רחוק: שלושת כללי הזהב

שלושת הפרמטרים החשובים לנסיעה בטוחה עם ילדים הם:

  • בחירת רכב בעל מערכות בטיחות נכונות
  • הושבת הילדים בצורה נכונה
  • הקפדה על הכללים מצד ההורים

בחירת רכב בעל מערכות בטיחות נכונות
מכונית בטוחה תדורג על ידי תוצאות מבחני ריסוק שהרכב עובר, על ידי ארגון בלתי תלוי. כל רכב מקבל כוכבים מאפס עד חמש וההמלצה היא לרכוש רכבים שקיבלו חמישה כוכבי בטיחות. הדירוג מסמל את רמת ההגנה על נוסעי המכונית מפני פגיעה חזיתית וצידית וכן רמת ההגנה על הילדים ברכב.

הושבת הילדים בצורה נכונה
לפי החוק, חובה להושיב תינוקות ופעוטות עד גיל שנתיים ועד למשקל 9 קילו במושב הבטיחות כנגד כיוון הנסיעה ובזווית של 45 מעלות.

בעת הישיבה כנגד כיוון הנסיעה הגוף נבלם על ידי מושב הבטיחות, דבר המעניק לו שטח פנים גבוה יותר לספיגת הפגיעה

כדי לשמור על קשר עין, ניתן לרכוש בחנויות למוצרי תינוקות מראות מיוחדות שמדביקים על החלון האחורי ומכוונים למראת הנהג, וכך אפשר להעיף מבט על התינוק מבלי להסיר את המבט קדימה.

ממשקל תשעה ועד 18 קילו, ולפחות עד גיל שלוש, ניתן להושיב ילדים במושב בטיחות עם כיוון הנהיגה.

השלב הבא, לילדים ממשקל 18 קילו, אשר גובהם פחות מ- 145 ס"מ, הוא בוסטר. מושב מגביה עליו יושבים הילדים כשהם חגורים לחגורות הבטיחות של הרכב. תפקידו להתאים בין חגורות הרכב לגודל הילד. לפי התקנות, בוסטר נועד לפחות עד גיל שמונה, אך תלוי בגובה. בעיקרון, גם ילד בן 12 אמור לשבת בבוסטר, אם הוא קטן בגודלו.

בחירת מושב
מומלץ מאוד לרכוש רק מושבים אשר אושרו על ידי מכון התקנים ומשרד התחבורה, הכוללת מדבקה עם פרטי היצרן והיבואן ואת משקל הילד לו מתאים המושב. ממליצים לבקש הדגמה לאופן השימוש, ולוודא שהמושב הנבחר מתאים לרכב ומעגן בו היטב, עוד לפני שרותמים בתוכו את הפעוט בדרך חזרה הביתה.
כשהילדים גדולים יותר ואינם זקוקים לכיסא בטיחות, חשוב להקפיד על חגירה נכונה, שכן מרבית התאונות הן חזיתיות וכך עוצמת המכנה במושב האחורי פוחתת.

נוסעים נכון נוסעים בטוח

1. ריכוז- ריכוז- ריכוז
אחת המשימות היותר מאתגרות בתור הורה, אך ברור שהיא הכי קריטית. מקמו את התינוק/ ילד בכיוון אשר תוכלו לפנות אליו מבלי לסכן את הנסיעה.

2. עירנות
וודאו כי אתם כשירים לנהוג. במידה ואתם חשים עייפים, עצרו להתרעננות, שתו קפה, הדליקו את הרדיו, פתחו חלון ואף עצרו למנוחה בצד הדרך.

3. תעסוקה לילדים
ציידו את הרכב בכל מה שהילד אוהב ויכול ספק את סקרנותו; מוסיקה, ספרים, משחקים, סרטים וכל אטרקציה אהובה אחרת.

4. שתפו את הילד בבחירת הכיסא שלו ושאלו אותו מה היה רוצה שתביאו לנסיעה בכדי שירגיש שותף מלא לבחירות.

לסיכום, צאו וטיילו בארצנו ביפה וכמובן שמרו על כללי הזהב :)

נסיעה טובה ומהנה!